Photobucket - Video and Image Hosting

torsdag, juni 15, 2006

Kärlek

Jag är just nu så inne på det här ämnet så ni får ursäkta.
Men jag förstår mig inte på det. Mandy Moore's karaktär Halley i How to deal har verkligen rätt när hon säger "The quickest way to ruin a relationship with someone is to actually try to have a relationship with them."
Folk träffar varandra, det funkar bra och de blir kära. Alla tycker att de är så fina ihop, som gjorda för varandra. Sen blir de tillsammans och det är bra ett tag.
Men sen tar det slut. För ärligt talat, dem flesta förhållanden nu för tiden tar slut.
Men varför? Jag köper inte kommentarer som att man växer ifrån varandra. Okej om man blev tillsammans när man var 13 år gammal. Men om båda är över sexton ungefär så borde inte växa ifrån varandra vara det största problemet.
Nej, det är att ge upp. Man orkar inte att bråka, eller snarare, prata igenom det som får än att bråka. Kanske är man otrogen, kan inte motstå frestelsen. Vill inte stanna hos samma person utan träffa andra också.
Men om man har ett underbart förhållande, varför fortsätta söka? Varför kan inte människor nöja sig åtminstone när det kommer till kärlek. Varför ska vi alltid tro att gräset är grönare på andra sidan? Jag blir tokig på det.
Det värsta jag vet är att se förhållande gå i bitar bara för att man inte orkar slå tillbaka mot det som är svårt.
Jag har en vän som varit tillsammans med sin pojkvän i snart fyra år. Hon är arton år.
Om deras förhållande alltid varit en dans på rosor? Antagligen inte. Men dem har ställt upp för varandra, pratat och tagit sig igenom dem hårda dagarna. Det är vad kärlek ska vara.
Låt inte uppförsbackarna ta slut på det vackra. Kämpa er upp för dem och njut sedan av nerfösbackarna, för dem bör komma också.
Är det bara uppförsbackar så kanske det kan vara en anledning att göra slut. Men man får inte glömma vad det var man föll för från första början. Oftast finns det kvar om man bara letar lite.
Håll hårt det ni håller kärt.

Njut nu av solen // Maria
Touch my tears with your lips, touch my world with your fingertips.

4 Comments:

Blogger . said...

"What doesn't kill you, makes you stronger" Right? Alltså, det som inte förstör förhållandet gör det starkare. Kämpa människor :)

11:44 em  
Blogger Maria said...

Ja precis så är det :)
Flera borde inse att det finns en vändpunkt bakom dem mörka hörnen, blå himmel bakom de mörka molnen...

11:55 em  
Blogger . said...

efter regn kommer solsken, efter tårar kommer skratt :)

12:13 fm  
Blogger Maria said...

Ja precis det finnt ju massa fina samband som folk borde minnas när de bråkar :D

11:20 fm  

Skicka en kommentar

<< Home